Lewis Hamilton s-a declarat dezamagit de strategia aleasa de echipa sa in Marele Premiu al Australiei, britanicul fiind chemat de doua ori la boxe. Aceasta decizie la costat locuri in clasament, dar cel care a "stabilit" pozitia finala a pilotului de la McLaren a fost Mark Webber, australianul acrosandu-l cu 2 tururi inainte de final.

Declaratii dupa Marele Premiu al Australiei:

Jenson Button (McLaren Mercedes), locul 1: "Aceasta victorie inseamna enorm pentru mine. O victorie cu McLaren. Suna bine, nu-i asa? Acum imi vine doar sa tip de fericire. Este o experienta uimitoare. Putem spune ca am avut si noroc astazi, dar eu cred cel mai important lucru a fost ca am luat deciziile corecte. Nu se rezuma totul la viteza, ci si la strategie, la a fi constant sau a avea grija de masina. In timp ce ma duceam catre boxe am crezut ca fac o greseala schimbandu-mi pneurile, dar imediat am inceput sa ma simt mai bine in masina, l-am ajuns din urma pe Vettel, mi-am menajat pneurile. Am obtinut puncte foarte importante in aceasta cursa. Acum trebuie sa ne plecam din nou capetele si sa speram ca la cursa urmatoare vom veni cu o masina mult mai buna."

Robert Kubica (Renault), locul 2: "Locul obtinut astazi este un rezultat fantastic pentru echipa, dupa munca depusa in timpul iernii. Din punct de vedere al strategiei a fost o cursa dificila. Am intrat la boxe sa-mi pun pneurile slick imediat ce am vazut ritmul lui Button. Am reusit sa trec de Massa la boxe si am iesit in fata lui Button, dar era primul meu tur pe acest tip de cauciucuri si nu am putut sa-mi mentin pozitia. M-am gandit ca voi mai trece o data pe la boxe pana la final, dar echipa mi-a spus ca nu este nevoie sa fac acest lucru, daca reusesc sa-mi menajez pneurile. Am incercat sa am grija de ele cat mai mult, ceea ce nu a fost deloc usor deoarece Hamilton si Massa erau in spatele meu. Pana la urma pneurile au rezistat pana la final si am reusit acest rezultat minunat".

Felipe Massa (Ferrari), locul 3: "Sunt foarte incantat de acest rezultat. Tinand cont de tot ceea ce s-a intamplat in aceasta cursa, ploaia, safety car-ul, trecerea pe pneurile slick in momentul in care pista era inca alunecoasa, noi ne-am descurcat foarte bine. Aceste puncte sunt foarte importante in clasament. Eu niciodata nu am fost prea norocos in Australia. Am reusit sa urc pana pe doi, dar apoi am pierdut cateva locuri pentru ca am avut probleme cu aderenta. Multumita strategiei am reusit sa mai recapat cateva pozitii. M-am apropiat de Kubica, dar nu am avut niciodata o ocazie reala de a-l depasi, in timp ce in spatele meu Fernando se apropia din ce in ce mai mult. Cred ca spectatorii si telespectatorii s-au distrat astazi: nu poti sa spui ca aceasta cursa a fost plictisitoare".

Fernando Alonso (Ferrari), locul 4: "Sunt multumit de acest rezultat. Am avut un start ingrozitor asa ca locul patru este foarte important, tinand cont si de ceea ce s-a intamplat cu alti piloti. Strategia buna ne-a ajutat sa obtinem acest rezultat. Masina s-a comportat perfect si am reusit sa mergem o distanta foarte mare pe cauciucurile soft. Poate ca as fi putut deveni mai rapid cand am fost in spatele lui Felipe, dar in asemenea situatii nu trebuie sa ne luam riscuri inutile. Daca noi reuseam sa il depasim pe Kubica, situatia ar fi fost alta. Dar acest lucru nu a fost posibil, iar eu a trebuit sa-mi apar locul in fata lui Hamilton si Webber. Cu siguranta ca dupa o asemenea actiune nu vom mai auzi de curse plictisitoare".

Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), locul 6: "Probabil ca am avut una din cele mai bune curse ale mele, dar, din pacate, strategia aleasa de echipa m-a dus mai in spate si dupa am fost scos de pe circuit de catre Webber. Toti din fata mea au facut o singura oprire la boxe, dar eu, dintr-un motiv strain de mine, am facut doua. Facusem deja o oprire si pneurile mele erau in regula. Am trecut a doua oara pe la boxe si a trebuit sa lupt din greu pentru a reveni. Nu pun la indoiala decizia echipei deoarece am incredere in ei. Aveam un ritm bun si-l puteam intrece pe Kubica. Am fi putut avea o dubla pe podium, ceea ce ar fi fost minunat pentru echipa. Dar din pacate n-a fost asa. Cea mai rea parte a fost la final, cand am fost scos de pe traseu. Nu cred ca intentia mea de a depasi a fost problema, ci faptul ca Mark (n.r. Webber) nu a gandit cum trebuie si ne-a scos pe amandoi de pe circuit".

Martin Whitmarsh, oficial McLaren: "A fost o zi incantatoare dar si dezamagitoare pentru Lewis. A avut o zi buna, dar am luat o decizie ca echipa si am decis ca e nevoie sa schimbam cauciucurile. In cele din urma aceasta decizie l-a dezavantajat deoarece cele doua Ferrari nu au mai trecut pe la boxe".

Mark Webber (Red Bull), locul 9: "Startul meu a fost complicat, dar eram fericit ca am pierdut doar un loc. Dupa ce safety car-ul a intrat pe pista, cursa decurgea bine, iar eu am vrut sa intru la boxe pentru a-mi schimba pneurile, dar Vettel a facut acest lucru in acel tur asa ca eu mai trebuia sa mai astept. M-a costat foarte mult timp acest lucru. Spre finalul cursei am reusit sa ne apropiem de cei din fata, dar apoi a fost acel incident. Imi cer scuze in fata lui Lewis pentru asta. Cand m-am apropiat de el, mi s-a ridicat partea din fata a masinii si am intrat in spatele lui. M-am luptat pentru ca nu eram multumit cu locul sase. Vroiam sa urc pe podium. In final s-a dovedit a fi o zi proasta pentru echipa".

Michael Schumacher (MercedesGP), locul 10: "As fi putut face o cursa buna astazi asa ca e pacat ca am fost lovit chiar la start. Bineinteles ca acel incident mi-a decis cursa, dar astfel de lucruri se mai intampla. Am ajuns pe ultima pozitie, dar trebuie sa spun ca am avut un ritm bun astazi si in anumite momente ale cursei am mers mai repede decat grupul din fata. E bine ca am luat un punct deoarece plecam cu un moral bun catre urmatoarea cursa, asteptand o noua provocare".

Sebastian Vettel (Red Bull), abandon: "Am simtit ca ceva nu e in regula cu un tur inainte sa abandonez. Am vazut scantei la roata stanga din fata. Nu stiam ce le-a provocat asa ca am vrut sa intru la boxe. Dupa cateva viraje am avut probleme cu franele si am iesit in decor. Nu mai puteam face nimic. E pacat ca s-a intamplat asa ceva deoarece am simtit ca am controlat cursa, chiar si in conditii dificile. Dar pentru a castiga trebuie sa treci linia de sosire. Acum speram sa pregatim masina pentru cursa din Malaezia".