MP Australia A revenit spectacolul: Jenson Button castiga la Melbourne
Ploaia a marcat inceputul Marelui Premiu al Australiei, insa nu a reusit sa-i creeze probleme lui Sebastian Vettel, care si-a pastrat avantajul obtinut in calificari, avand un start foarte bun. Massa a plecat si el foarte bine, spre deosebire de coechipierul sau, Fernando Alonso, care a derapat in primul viraj si a ajuns de pe pozitia a treia in coada plutonului. Schumacher, plecat de pe pozitia a saptea, a fost nevoit sa treaca pe la boxe inca din primul tur pentru a i se schimba eleronul fata.
Kobayashi are un accident si abandoneaza in primul tur, alaturi de Buemi, Hulkenberg si Trulli. Alonso si Schumacher se "ciocnesc", impartind amandoi ultimele locuri ale plutonului. Safety car-ul intra pe pista iar dupa cateva tururi monoposturile intra rand pe rand pe la boxe, pentru a trece pe pneuri slick. Aceasta miscare se dovedeste inspirata pentru Button, care reuseste sa urce pana pe doi, in spatele lui Vettel.
Fernando Alonso a castigat pozitii, ajungand pana pe sapte. Massa a profitat de un duel dintre Webber si Hamilton si a urcat pe cinci, insa nu pentru mult timp deoarece Hamilton il "ataca" si brazilianul isi pierde pozitia. Dupa alte cateva tururi, Massa devine mai agresiv, incurcandu-l chiar pe coechipierul sau, Fernando Alonso.
Liderul Vettel intampina probleme la monopost, iese in decor dupa 27 de tururi si este nevoit sa abandoneze. Button trece la conducere, urmat de Kubica si Hamilton. Campionul mondial din 2008 trece pe la boxe in turul 35, ceea ce le-a permis celor doi piloti de la Ferrari sa ocupe locurile 3 si 4.
Cu doua tururi inainte de final, Hamilton forteaza o depasire pentru locul patru, acolo unde s-a instalat Alonso, dar britanicul ajunge sa se ciocneasca de Webber, aflat in acel moment pe locul sase. Australianul pierde poztitii, dar reuseste sa termine totusi in puncte, pe locul al noualea.
Clasament MP al Australiei:
1. Jenson Button (McLaren-Mercedes) 25 puncte
2. Robert Kubica (Renault) +12.0 sec - 18p
3. Felipe Massa (Ferrari) +14.4 sec - 15p
4. Fernando Alonso (Ferrari) +16.3 sec - 12p
5. Nico Rosberg (Mercedes GP) +16.6 sec - 10p
6. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +29.8 sec - 8p
7. Vitantonio Liuzzi (Force India-Mercedes) +59.8 sec - 6p
8. Rubens Barrichello (Williams-Cosworth) +60.5 sec - 4p
9. Mark Webber (RBR-Renault) +67.3 sec - 2p
10. Michael Schumacher (Mercedes GP) +69.3 sec - 1p
11. Jaime Alguersuari (STR-Ferrari) +71.3 sec
12. Pedro de la Rosa (BMW Sauber-Ferrari) +74.0 sec
13. Heikki Kovalainen (Lotus-Cosworth) +2 tururi
14. Karun Chandhok (HRT-Cosworth) +5 tururi
Abandonuri:
Timo Glock (Virgin-Cosworth) +17 tururi
Lucas di Grassi (Virgin-Cosworth) +32 tururi
Sebastian Vettel (RBR-Renault) +33 tururi
Adrian Sutil (Force India-Mercedes) +49 tururi
Vitaly Petrov (Renault) +49 tururi
Bruno Senna (HRT-Cosworth) +54 tururi
Sebastien Buemi (STR-Ferrari)
Nico Hulkenberg (Williams-Cosworth)
Kamui Kobayashi (BMW Sauber-Ferrari)
Jarno Trulli (Lotus-Cosworth)
Clasament piloti:
1. Fernando Alonso (Ferrari) 37 puncte
2. Felipe Massa (Ferrari) 33p
3. Jenson Button (McLaren-Mercedes) 31p
4. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) 23p
5. Nico Rosberg (MercedesGP) 20p
6. Robert Kubica (Renault) 18p
7. Sebastian Vettel (Red Bull) 12p
8. Michael Schumacher (Mercedes GP) 9p
9. Vitantonio Liuzzi (Force India) 8p
10. Mark Webber (Red Bull) 6p
11. Rubens Barrichello (Williams) 5p
Clasament constructori:
1. Ferrari 70 puncte
2. McLaren-Mercedes 54p
3. MercedesGP 29p
4. Red Bull 18p
5. Renault 18p
6. Force India 8p
7. Williams 5p

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Dar ar trebui sa se debaraseze de nesimtiti, gen Hamilton, care a primit un locul I, dar acum este pilot de pluton si nesimtit cat cuprinde.
In finalul cursei cand s-a bagat "la rupere" a avut un noroc porcesc, dar a reusit performantele anterioare de a scoate cat mai multi piloti in decor.
Dupa incidentul cu politia si cu viteza, acest Hemilton nu mai are nici o legatura cu sportul cu motor.
Insa daca dai la o parte cursele si stilul de viata flamboaiant, ramine un pusti megatalentat, dar care ia decizii proaste (inclusiv pe pista) cam prea des pentru un campion. Dupa care il poti vedea speriat, stresat si chitit sa fuga de sadicii cu reportofoane si camere.
Un pusti, inca. Daca sezonul asta nu-si revine si nu-l bate clar pe Button (care are calitati de lider de echipa si unul din cele mai limpezi capete din F1), Hamilton are sanse mari sa-si rateze talentul. Si ar fi pacat pentru spectacol.
Daca 'hemilton' a primit locul I, tu, care ai treaba cu sportul, vei primi locul 0 si ii vei face pe romani fericiti.
Vom vedea titluri cu litere de-o schioapa 'ION e multissim campion mondial si intercontinental'
De pilotii de duzina nu aude nimeni bai ioane, ei stau in banca lor si nu incurca pe nimeni. Cei care nu se multumesc cu locul 11 de obicei risca si castiga.
Dar presupun ca nu e prea usor de inteles conceptul pentru tine.
il tine masina si il duc mecanicii in spate (vezi faza cu alonso la mclaren)
el merge dupa principiul; "sunt si avantaje cand ti-o tragi cu fata sefului"
cat despre nesimtit... cand ramai fara carnet din prostie, si 2 zile mai tarziu intrii la rupere la o depasire, fara suparare cam esti nesimtit.
inca odata nimeni nu spune ca nu e pilot bun, dar la caracter e 0 barat... cam asa a fsot si schumacher si uite cate titluri are acum...
1. Cursa, in intregul ei. Are sanse sa ramina cea mai spectaculoasa din tot anul asta.
2. Kubica pe 2, foarte meritat, dupa un start remarcabil. Un rezultat (improbabil) ca asta il va tine in priza pe unul din cei mai talentati piloti.
3. Alonso pe 4, dupa ce era ultimul dupa turul intai. Formidabil. Pacat ca si-a facut-o cu piciorul lui, la start.
4. Depasirile lui Hamilton. Trecerea de Rosberg, pe exteriorul virajului - de pus in vitrina.
5. Regia TV, care a reusit sa acopere bine ce s-a intimplat pe pista.
5 secund. Button - pentru intuitie, curaj si capacitatea de a-si gindi victoria intr-o situatie initiala putin favorabila.
Top 5 naspa:
1. Comentariul de la TVR. Bonifaciu s-a intrecut pe sine in platitudini, lipsa de inspiratie, neatentie si nedocumentare. Singurele momente in care nu are ton de cioclu sint alea in care se amuza penibil la niste poante de clasa a patra. Miki - no comment. Cel putin au lasat-o mai moale cu spagile. (Apropo: daca ne intereseaza ce branza face Sechelariu junior, putem afla pe net, domnilor jurnalisti. Sau faceti emisiune speciala, daca va da mina.)
Pacat de Marinescu, atent si cit de cit documentat. E singurul care adauga valoare cursei, prin citeva observatii de cunoscator.
2. Schumacher, o umbra. O fi si masina, si "rugina", dar sa stai juma' de cursa dupa Alguersuari e prea de tot pentru un septuplu campion mondial.
3. Vettel. E talentat, dar e ceva in neregula cu (ne)stiinta lui de a castiga curse din pole position. Ceva mai mult decat problemele tehnice.
4. Izbucnirea lui Hamilton la adresa echipei, referitoare la chemarea la boxe pentru al doilea set de gume. Putea sa refuze. Button a luat singur decizia de trece pe slick-uri inaintea oricui.
5. Accidentul lui Kobayashi. Putea sa se termine urit. Si pacat ca l-a scos din cursa pe noul kamikaze din F1.
Strategia nu cred ca a fost cea mai buna in schimb.
Taranul roman va spune oricum ca e vina lui Hamilton, iar daca Webber insista, vor spune ca a fost platit sa il apere pe Hamilton.