Michael Schumacher i-a cerut socoteala lui Fernando Alonso la sfarsitul calificarilor Marelui Premiu al Australiei, considerand ca spaniolul l-a impiedicat sa termine sesiunea Q3 pe locul al patrulea. Septuplul campion mondial in F1 l-a reclamat nu numai pe Alonso, ci si pe Hamilton, dar comisarii cursei nu au gasit motive concrete pentru a-i penaliza.

Dupa terminarea sesiunilor de calificari de pe Albert Park, Michael Schumacher s-a dus "glont" la Alonso, pilotul de la Ferrari aflandu-se inca in monopost, si l-a admonestat pentru ca a incetinit pe ultimul tur din Q3, impiedicandu-l astfel pe german sa isi imbunatateasca timpul. Alonso a preferat sa nu intre in disputa cu germanul, a iesit din monopost si a plecat catre boxe. Potrivit germanului, Alonso a incetinit in ultimul sau tur, actiune ce l-ar fi putut costa si pe el locul al treilea in grila de start.

"L-am intrebat daca cei de la boxa nu i-au spus prin radio ca eu venem in spate. In cadrul intalnirii de ieri cu pilotii s-a stabilit ca in asemenea cazuri echipele trebuie sa avertizeze pilotii", a declarat pilotul celor de la Mercedes GP, potrivit presei germane.

Schumacher s-a plans de aceasta situatie delegatului tehnic Charlie Whiting, marturisind ca a fost impiedicat in acest fel si in cea de-a doua runda de calificari (Q2), de aceasta data de catre Lewis Hamilton.

Comisarii cursei au analizat cele doua episoade, dar nu au gasit dovezi concrete pentru a-i putea penaliza pe Alonso si Hamilton. Schumacher a terminat sesiunea de calificari pe locul al saptelea, in spatele coechipierului sau, Nico Rosberg. Schumi este convins, insa, ca fara aceasta incetinire a lui Alonso, el ar fi putut ajunge pe patru.