Campionul en-titre din Formula 1, Jenson Button are antidotul plictiselii ce s-a instaurat in Formula 1 odata cu adoptarea noilor reguli, dar marturiseste ca oficialii F1 trebuie sa ia in considerare si parerile lor, a pilotilor, nu numai a inginerilor si a managerilor echipelor.

Depasirile au devenit aproape imposibile in F1, situatie ce a facut ca prima cursa a sezonului, de la Bahrain, sa fie "plictisitoare pana la lacrimi". "Este o situatie delicata si sper ca la Melbourne sa fie altfel. Bahrain a fost o cursa plictisitoare pentru mine. Am fost prins in spatele unei masini toata cursa", a declarat britanicul Button, marturisind si ca ii venea sa caste de plictiseala in timpul cursei.

"In acest sezon am luat mult din aderenta cu pneurile mai inguste pe fata. Problema apare atunci cand cineva vine din spate si nu are aderenta mecanica pe care o avea in sezonul trecut. Acesta este un motiv pentru care depasirile sunt imposibile. Dar trebuie sa asteptam sa vedem ce se intampla la cursa din Australia. Sa nu ne lasam dusi de val si daca in urmatoarele doua curse nu apare spectacolul atunci noi si cei din F1 trebuie sa cautam solutii. Pilotii stiu ce posibilitati sunt pentru a imbunatati masinile, dar si ce le trebuie pentru a putea face depasiri. Toti trebuie sa avem idei si sa speram ca si noi, pilotii, vom fi luati in seama pentru a putea imbunatati acest sport", a adaugat pilotul de la McLaren.

In ceea ce priveste ideea lui Bernie Ecclestone de a mari distanta de franare, Button a marturisit ca aceasta va fi imposibil de implementat: "Franele pur si simplu nu vor face fata unui monopost cu rezervorul plin. Nu poti sa te gandesti doar la un aspect al problemei. Trebuie sa iei in considerare mai multe lucruri".