Conform unui studiu realizat la cererea FOTA, Michael Schumacher este cel mai popular pilot din Formula 1, cu toate ca germanul a fost retras din activitate pentru trei ani, informeaza Marca. Fostul campion este urmat de Fernando Alonso, in timp ce pe trei se gaseste surprinzator Kimi Raikkonen, cu toate ca finlandezul concureaza in acest moment in WRC.

La sondaj au participat nu mai putin de 90.000 de fani ai Marelui Circ, acestia raspunzand si la o serie de intrebari in legatura cu regulile care ar trebui introduse pentru dinamizarea Formulei 1.

Schumacher a adunat 19.5% din voturile pentru cea mai cunoscuta personalitate din F1, in timp ce Alonso a strans 9.7% din voturi. Surpriza vine de la Kimi Raikkonen, cel care se afla pe locul trei in topul popularitatii, cu toate ca finlandezul nu mai concureaza in Formula 1 (piloteaza in WRC).

Momentan, FOTA (Asociatia echipelor din Formula 1) nu a facut publica lista regulilor propuse de fani pentru dinamizarea Marelui Circ, precizand numai ca simpatizantii Formulei 1 au fost generosi in idei.

In alta ordine de idei, odata cu revenirea lui Schumacher in Marele Circ audientele din Germania s-au dublat, peste10 milioane de oameni urmarind Marele Premiu din Bahrain, prima cursa a sezonului 2010.