Revenirea lui Michael Schumacher a facut ca RTL (postul de televiziune care a transmis prima cursa a sezonului 2010 din Marele Circ in Germania) sa fie lider detasat de piata in week-end. Nu mai putin de 10 milioane de oameni au urmarit Marele Premiu din Bahrain. Nemtii au fost curiosi sa-l vada la treaba pe fostul multiplu campion al lumii, informeaza speed-magazin.de.

Asteptat de o lume intreaga, Schumi a atras toata atentia, germanii fiind curiosi sa vada cum se descurca fostul campion mondial dupa o pauza de trei ani de zile. La ora 13, RTL a avut o audienta de 49,2%, fiind lider detasat in Germania.

Demn de mentionat este faptul ca rezultatul este comparabil cu cel obtinut in 2004, atunci Michael domina Formula 1 si avea nu mai putin de 10 milioane de telespectatori intr-un Grand Prix.

Punctul maxim a fost atins la ora 14:44, atunci cand aproximativ 11,54 de milioane de oameni au urmarit cursa din Bahrain, ceea ce inseamna ca in medie aproximativ unul din doi germani care se uitau la televizor in acel moment vizionau Formula 1.

In 2009, cursa de debut a stagiunii (Marele Premiu al Australiei) a adunat 5,3 milioane de telespectatori in Germania.

Michael Schumacher (MercedesGP) a terminat pe locul sase prima cursa a sezonului din Formula 1, rezultat considerat bun de catre majoritatea jurnalistilor germani.