Americanii de la USF1 nu vor lua startul in noul sezon de Formula 1. Potrivit postului de televiziune Speed Channel, citat de Globo, echipa a cerut deja Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) sa amane cu un an intrarea sa in Marele Circ.

Ken Anderson si Chad Hurley, sefii echipei, au oferit un cec "substantial", pentru a-si dovedi intentia de a participa in Formula 1 incepand cu 2011.

Retragerea americanilor din sezonul 2010 inseamna o sansa in plus pentru sarbii de la Stefan GP, care asteapta ca una dintre echipe (USF1 sau Campos) sa renunte la Formula 1, pentru a avea loc pe grila de start.

USF1 stabilise deja pilotii pentru noul sezon, din echipa urmand sa faca parte argentinianul Jose Maria Lopez si englezul James Rossiter, fost pilot de teste la Honda. Englezul si-a anulat intelegerea cu echipa americana dupa ce a aflat de intentia acestora de a nu lua startul in 2010 si a plecat la KVRT, in Indy Car Series. Lopez ar putea concura totusi in F1, fiind vehiculata o trecere a sa in echipa spaniolilor de la Campos. Argentinianul ar urma sa il inlocuiasca pe Bruno Senna, brazilianul intampinand dificultati in a-si gasi un sponsor pentru noul sezon.