Jean Todt a vorbit, dupa 100 zile de la preluarea functiei de presedinte al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), despre noile regulamente din Formula 1, despre prioritatile sale si a confirmat, totodata, acceptul forului de a permite noilor echipe din F1 sa nu participe la trei curse in decursul unui sezon.

Prioritara pe lista noului presedinte al FIA este reducerea costurilor, iar acest lucru vrea sa-l obtina prin introducerea anumitor reguli noi si nu prin impunerea unui buget fix pentru fiecare echipa. Todt a marturisit ca diferenta bugetelor dintre GP2 si F1 i se pare de nepermis: in timp ce o echipa de GP2 are un buget de 3 milioane de euro, in F1 suma pentru fiecare echipa ajunge pana la 300 milioane de euro. "Formula 1 trebuie sa diminueze costurile cu orice pret. Este inadmisibil ca pentru a castiga opt secunde fata de GP2, F1 sa aiba un buget exagerat", a declarat Todt potrivit Marca.

"F1 trebuie sa fie un model in ceea ce priveste mediul inconjurator sau durabilitatea si nu poate consuma 80 l/100 km, este o nebunie. Regulamentul din acest an cred ca va fi bun din acest punct de vedere, pentru ca un motor care consuma mai putin va da un avantaj considerabil. Va fi interesant sa vedem la Monaco o masina cu o incarcatura mai mica, Acest lucru va masura valoarea fiecarui pilot. Vom vedea ce efect vor avea modificarile din acest an si pe viitor vom face schimbarile necesare pentru a reduce costurile si consumul. Trebuie sa facem cu totii compromisuri", a adaugat Todt.

Una dintre marile schimbari pe care FIA si comisia F1 le-au aplicat a fost ca echipele noi pot "sari" peste trei curse, lucru pe care pana acum nu il puteau face. Incepand din acest sezon vor avea permisiunea de a nu participa la trei curse, fara riscul unei penalizari sau pierderea licentei. "La intrunirea ultimului Consiliu FIA a fost data permisiunea echipelor de a nu participa la trei curse din campionat, chiar daca acestea nu sunt consecutive", a confirmat presedintele FIA. Aceasta decizie vine in sprijinul echipelor noi, precum USF1 sau Campos, care inca se pregatesc pentru debutul in sezonul 2010.