Mercedes GP a prezentat, luni, pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia, monopostul pe care-l vor pilota in acest sezon Michael Schumacher si Nico Rosberg. Noul MGP W01 este schimbat radical fata de monopostul cu care Brawn a castigat in 2009 titlul atat la piloti, cat si la constructori.

Imbracat in argintiu si turcoaz, MGP W01 are un design total nou, prima schimbare vizibila fiind cea a nasului. Extrem de subtire si cu o usoara adancitura in mijloc, nasul monopostului este sculptat in stilul testat de RedBull Racing in sezonul 2009. Carcasa motorului este si ea diferita, imprumutand forma celor de la Ferrari, dar avand liniile ascutite ale celor de la McLaren.

Noua regula ce le interzice pilotilor sa alimenteze in timpul curselor a adus modificari la monopostul celor de la Mercedes, W01 avand sasiurile mai lungi pentru a permite incarcarea unei cantitati mai mare de combustibil.

Nico Rosberg va fi cel care va testa primul monopostul Mercedes, urmand ca in cursul zilei de luni si Schumacher sa piloteze pentru prima data din 2006 o masina de Formula 1.