Fostul campion mondial de F1 Alain Prost si-a recapatat forma la Trophee Andros, competitie automobilistica pe gheata, dar nu a reusit sa obtina victoria la Lans-en-Vercors. "Profesorul", care concureaza la bordul unei Dacii Duster, a obtinut locul secund in cea de-a doua cursa a etapei a cincea, fiind invins de pilotul echipei Renault F1 din 2009, Romain Grosjean.

Dupa ce etapa a patra a competitiei, de la Isola 2000 nu "i-a priit" Daciei Duster, la Lans-en-Vercors lucrurile au mers mai bine pentru Alain Prost, pilotul regasindu-si ritmul.

"Am realizat progrese importante, atat in ceea ce priveste motorul, cat si sasiul. Mi-am recapatat performanta si precizia, cu o masina care mi se potriveste si de care ma bucur. L-am devansat de doua ori pe Dayraut in calificari si am terminat pe locul al doilea: e frustrant. Victoria putea fi obtinuta, dar am fost surprins in ultimul tur. Mai sunt cateva lucruri de imbunatatit, mai ales intrarile in viraje. E pacat ca nu ne-am putut exploata potentialul deoarece avem multe calitati", a declarat pilotul Daciei.

Cu aceasta clasare, Prost ramane la 30 de puncte in spatele liderului Dayraut, cu doar doua etape ramase de disputat din competitie. Urmatoarea intrecere va avea loc la Saint Die Des Vosges, in perioada 23-24 ianuarie.

Clasament general:

1. Jean-Philippe Dayraut (Skoda Fabia) 773 puncte

2. Alain Prost (Dacia Duster) 743p

3. Olivier Panis (Skoda Fabia) 714p

4. Franck Lagorce (Renault Clio) 706p

5. Jean-Baptiste Dubourg (Renault Clio) 703p