Nu a putut reveni in Formula 1 in vara lui 2009 din cauza unor probleme la nivelul gatului, totul pornind de la o cazatura de pe motocicleta. Dupa primele teste alaturi de MercedesGP (cu un monopost din GP2), Michael Schumacher resimte unele dureri la nivelul muschilor gatului. " Simt mici dureri musculare, dar nu este ceva serios", a declarat fostul campion mondial.

"Da, am simtit mici dureri musculare la nivelul gatului, insa este un lucru absolut normal. Nu este vorba de ceva serios. Undeva pe la inceputul lui februarie mai voi obisnui cu mopostul de Formula 1", a precizat Schumacher.

Germanul a declarat ca intotdeauna a avut probleme cu gatul, chiar si in perioada cand castiga campionat dupa campionat, fiindu-i imposibil sa isi pregatesca muschii in asa fel incat sa nu simta durere la revenirea dupa o pauza.

"Imi aduc aminte ca in trecut nu am putut niciodata sa imi pregatesc muschii gatului astfel incat sa nu am dureri dupa o pauza", a spus Schumi.

Michael Schumacher (de sapte ori campion al lumii) a decis sa revina in Formula 1 dupa trei ani de la retragerea sa din Marele Circ, germanul urmand sa concureze pentru MercedesGP.

"In proiectul nostru pe termen lung cu Mercedes, am convenit un obiectiv clar: vreau sa redevin campion mondial. Poate ca acest lucru nu se va intampla din primul sezon, insa daca ne gandim la cele cele trei sezoane (atat are contract cu constructorul germna) pare ceva realizabil", este de parere Michael Shumacher.