Schimbarile de regulament din Formula 1 par sa nu aiba sfarsit, ultima gaselnita a FIA (in colaborare cu echipele din campionatul mondial) fiind aceea de a acorda puncte pentru pilotul care obtine pole-position si pentru cel care a inregistrat cel mai rapid tur (fastest lap) de-a lungul unui Grand Prix, informeaza Motosport.

Pe langa schimbarea radicala in ceea ce priveste sistemul de punctare (hotarata la mijlocul lunii decembrie), FIA doreste ca pilotul care bifeaza un pole-position sa fie recompensat cu puncte (nu s-a hotarat momentan cate).

De asemenea, pilotul care a inregistrat cel mai rapid tur de pista de-a lungul unui Mare Premiu (fastest lap) va fi si el recompensat cu puncte conform noului regulament.

In cazul in care aceste propuneri vor fi validate de catre SWG (Sporting Working Group), am putea vedea piloti recompensati pentru fastest lap si pole-position inca din sezonul 2010 al Marelui Circ.

"Este posibil ca sistemul de punctare sa fie revizuit. Exista o propunere pentru a recompensa pole position-ul si cel mai bun timp in cursa", a declarat Stefano Domenicali, boss-ul celor de la Ferrari.