Dupa trei ani de pauza, Michael Schumacher a revenit in lumea Marelui Circ, fostul campion al lumii alegand sa alerge pentru MercedesGP. "Dupa ce m-am jucat cu motocicletele, era momentul sa trec la lucruri serioase", a declarat pilotul care a triumfat de sapte ori in Formula 1. *Citeste si Michael Schumacher a revenit in Formula 1.

"Motivatia este una foare mare si trebuie sa recunosc ca m-am simtit deosebit atunci cand am primit un telefon din partea lui Ross Brawn, la finalul lunii noiembrie. Era vorba de o revenire in care s-a implicat si Mercedes. Niciodata nu am parasit circuitul", a declarat Schumacher in cadrul unei conferinte de presa.

"Am fost un pic obosit de Formula 1 in 2006, dar in acesti trei ani de absenta mi-am recapatat toata energia. Dupa ce m-am jucat cu motocicletele, era momentul sa trec la lucruri serioase" - Michael Schumacher, citat de Sky Sports.

Fostul campion mondial a vorbit si despre starea de sanatate, Schumacher precizand ca este apt 100% pentru aceasta revenire.

"A fost un subiect foarte discutat, dar pot sa va precizez ca inainte de a-mi da acordul final m-am asigurat ca pot spune in proportie de 100% ca nu mai am nicio problema la gat. Din pacate, accidentul de motocicleta a fost prea aproape de incercarea revenirii pentru Ferrari. Acum, pot face tot ce faceam si inainte fara niciun fel de probleme" - Michael Schumacher.

"MercedesGP (fosta BrawnGP) este echipa care a castigat titlul la piloti si la constructori. Cu Mercedes drept partener, obiectivul nostru pentru 2010 este acela de a castiga titlul mondial. Sunt sigur de faptul ca va fi o concurenta puternica, dar sunt entuziasmat sa revin in lupta din Formula 1", a conchis Schumi.

Michael Schumacher s-a retras din Formula 1 in anul 2006, palmaresul germanului fiind unul de invidiat - 7 titluri mondiale, cucerite alaturi de Benetton si Ferrari. Germanul a participat la 250 de Grand Prix-uri, bifand 91 de victorii. Aceste rezultate l-au facut pe Schumi cel mai galonat pilot din istoria F1.

Interviu