Castigator a sapte titluri mondiale in Marele Circ, Michael Schumacher va reveni in Formula 1, germanul semnand un contract cu Mercedes GP, informeaza Bild. Retras din activitate in 2006, Schumi a fost aproape de o revenire in vara acestui an (dupa accidentarea lui Felipe Massa), dar nu a primit avizul medicilor.

Schumacher a semnat cu Mercedes, dupa aproape o luna de negocieri, la sediul de la Baracklay (Anglia), Michael urmand sa faca echipa pentru 2010 cu compatriotul Nico Rosberg, fost la Williams in 2009. In acest fel, MercedesGP va fi o echipa 100% germana.

Pana in urma cu putin timp, Schumacher a fost consilier la Scuderia Ferrari, germanul intrerupand colaborarea cu peninsularii tocmai pentru a putea semna cu Mercedes GP.

In varsta de 41 de ani, fostul campion mondial a semnat pentru echipa care a dominat sezonul recent incheiat din Marele Circ (BrawnGP, devenita mai apoi MercedesGP), team-ul condus de Ross Brawn impunandu-se atat la constructori cat si la piloti (Jenson Button a castigat titlul).

Gazetarii germani de la Bild au precizat ca Schumi a semnat pentru un sezon cu Mercedes, fostul campion mondial urmand sa incaseze aproximativ 7 milioane de euro.

Dupa mai multe saptamani de incertitudine, Mercedes a confirmat, in cursul zilei de miercuri, toate speculatiile in legatura cu o posibila revenire in lumea Marelui Circ a lui Schumi, constructorul german vorbind oficial despre intelegerea semnata cu fostul campion al lumii.

La Mercedes, Schumacher il va gasi pe Ross Brawn, inginer alaturi de care a trait mari satisfactii la Ferrari - 5 titluri mondiale cucerite alaturi de Scuderie.

Michael Schumacher s-a retras din Formula 1 in anul 2006, palmaresul germanului fiind unul de invidiat - 7 titluri mondiale, cucerite alaturi de Benetton si Ferrari. Germanul a participat la 250 de Grand Prix-uri, bifand 91 de victorii. Aceste rezultate l-au facut pe Schumi cel mai galonat pilot din istoria F1.