Renault a confirmat faptul ca va continua sa concureze in Formula 1, desi echipa franceza a luat in considerare retragerea din cauza dificultatilor financiare. Investitorul Gerard Lopez a devenit actionarul majoritar al echipei de F1, Renault continuand sa aiba o participatie de 25%.

Noul actionar majoritar este omul de afaceri din Luxembourg, Gerard Lopez, compania sa de investitii Genii Capital urmand sa conduca echipa. Lopez a cumparat pachetul majoritar de actiuni in dauna unui alt om de afaceri interesat de a investi in aceasta echipa, David Richards, fostul director al echipelor Benetton si BAR.

"In 2010, echipa isi va pastra numele, identitatea si ingredientele principale care au dus la succesele obtinute in 2005 si 2006. Echipa va primi in continuare motoare de la compania-sora Viry-Chatillon, care este incantata sa anunte ca si-a reinnoit contractul cu Red Bull Racing pentru 2010", se arata in comunicatul celor de la Renault.

"Sunt incantat sa urez bun venit partenerului nostru strategic Genii Capital si sunt sigur ca entuziasmul lor va crea o noua dinamica pentru echipa, personal, precum si pentru partenerii nostri. Asteptam cu nerabdare sa concuram din nou la cel mai inalt nivel in Formula 1", a declarat Bernard Rey, presedintele Reanult F1 Team.

In ceea ce priveste pilotii pentru urmatorul sezon, Renault nu a facut nicio afirmatie.