Echipele de Formula 1 planuiesc sa isi prezinte impreuna monoposturile pentru sezonul 2010. Oficialii celor 13 echipe ce vor fi prezente in competitie incepand de anul viitor se gandesc la aceasta metoda inovatoare in ideea reducerii costurilor. "Am cazut de acord impreuna cu toate celelalte echipe sa facem o prezentare in comun", a confirmat Nick Fry, directorul executiv al celor de la Mercedes Grand Prix (fosta Brawn GP).

Prezentarea in tandem urmeaza a avea loc in luna ianuarie la Valencia, inaintea primelor teste oficiale ale sezonului 2010. "Dorim sa il transformam intr-un eveniment adecvat si pentru a face acest lucru primim foarte mult ajutor, in investitii, comunicare, marketing. Nu vreau sa fac dezvaluiri despre acest eveniment, dar cu siguranta va fi inovativ. Cred ca este o noua dovada clara a modului in care colaboram si a faptului ca nu ne concentram doar pe lansarile individuale", a mentionat pentru Reuters Tony Fernandes, boss-ul de la Lotus F1.

Cu toate acestea, Fernandes a adaugat ca monopostul Lotus nu va putea fi prezentat in forma "pregatita pentru curse" deoarece evenimentul va avea loc prea devreme: "Nu voi avea o masina pana la acea data. As putea veni cu o masina de jucarie", a adaugat oficialul de la Lotus F1.