Scuderia Ferrari prevede un sezon 2010 al Formulei 1 in care va domina intrecerea, peninsularii vazand in Fernando Alonso pilotul care poate fi comparat cu multiplul campion mondial Michael Schumacher. "Aveam nevoie de cineva care sa se asemene atat de mult cu Schumi", a declarat Stefano Domenicali, boss-ul italienilor.

"Aveam nevoie de cineva care sa se asemene atat de mult cu Schumi. Raikkonen era un pilot foarte rapid, dar era o persoana inchisa. Era capabil sa castige cu un monopost bun, dar in situatia in care masina trebuie dezvoltata si modificata cred ca Alonso este varianta cea mai buna", a precizat Stefano Domenicali, seful echipei de Formula 1.

In alta ordine de idei, oficialii Calutului Cabrat spera ca episodul Alonso - Hamilton din 2007 (cei doi au avut un razboi personal, iar titlul a fost cucerit de Kimi Raikkonen) sa se repete in sanul echipei McLaren, cu mentiune ca acum implicat in ecuatie ar fi Jenson Button, campionul mondial en-titre.

McLaren Mercedes, marele rival al celor de la Ferrari, l-a adus in urma cu cateva saptamani pe Button, echipa britanica avand in componenta pe ultimii doi campioni mondiali din Marele Circ (Jenson Button si Lewis Hamilton).

Sezonul 2010 din Formula 1 va debuta cu Marele Premiu al Bahrainului de la Sakhir, Grand Prix care va avea loc pe 14 martie.