Directorul sportiv de la Ferrari, Stefano Domenicali a dezvaluit intr-un interviu acordat publicatiei germane Auto Bild motivul pentru care l-au ales pe spaniolul Fernando Alonso in defavoarea lui Kimi Raikkonen pentru sezonul 2010.

"Ferrari are nevoie de un pilot care sa-i semene lui Schumacher. Raikkonen era foarte rapid si daca avea o masina castigatoare era perfect, insa el era foarte inchis in sine. Se suia in masina si era capabil sa castige, acest lucru e sigur. Dar masina trebuie dezvoltata si pentru acest lucru Alonso este mai bun", a declarat Domenicali.

In cadrul aceluiasi interviu, Domenicali a vorbit si de relatia lui Alonso cu una dintre fostele sale echipe, McLaren: "Am vorbit cu Alonso despre ceea ce s-a intamplat la McLaren. El s-a simtit tradat de echipa si mi-a explicat ca relatia sa cu Hamilton nu a fost tot timpul corecta. Acest lucru nu se va intampla niciodata la Maranello. Pot sa garantez".

Directorul de la Ferrari a confirmat si faptul ca monopostul Ferrari pentru 2010 va avea un motor asemanator cu cel folosit de cei de la Red Bull pentru 2009.