Federatia Internationala de Automobilism a umplut locul liber lasat prin plecarea Toyota din Formula 1, Sauber fiind echipa care se va alinia pe grila de start pentru sezonul 2010 al Marelui Circ, informeaza AFP.

"Am informat in scris echipa BMW Sauber ca inscrierea sa in campionatul 2010 a fost acceptata. BMW Sauber va ocupa cel de-al 13-lea loc, al echipei Toyota, care s-a retras din Formula 1", au declarat oficialii FIA intr-un comunicat de presa.

In alta ordine de idei, Peter Sauber este foarte aproape de a cumpara de la BMW echipa de Formula 1 pe care a patronat-o in trecut, constructorul german aratandu-se deschis catre finalizarea tranzactiei.

"Este o veste cu adevarat buna pentru noi toti din echipa. Aveam unele incertitudini legata de viitor, iar acum ele au fost spulberate. Putem negocia in aceste momente cu pilotii si sponsorii", a precizat Peter Sauber.

BMW a parasit in urma cu cateva saptamani lumea Formulei 1 dupa un sezon cu rezultate destul de slabe (au terminat pe 6 in clasamentul constructorilor).

Echipa de F1 Sauber a fost fondata in anul 1993, de catre Peter Sauber, team-ul trecand pentru o perioada de cateva sezoane (2005-2009) in proprietatea germanilor de la BMW. Demn de mentionat este faptul ca in acest moment team-ul Sauber nu are niciun pilot confirmat pentru noua stagiune din Marele Circ (fostii piloti Robert Kubica si Nick Heidfeld parasind echipa).