BMW si-a anulat planurile de a vinde echipa BMW-Sauber Formula 1 catre grupul Qadbak Investments si a fost de acord sa o salveze, stabilind un nou acord cu Peter Sauber. Dupa ce a vadut echipa lui BMW in 2005, fondatorul team-ului nu s-a indepartat de echipa: a detinut pana in prezent 20% din actiunile echipei, fiind si consultantul ei. Cu toate ca echipa a revenit fondatorului, nu este sigur ca va lua startul in noul sezon, ultimul cuvant in aceasta poveste avandu-l FIA.

Constructorul german BMW a anuntat in luna iulie a acestui an ca se va retrage din Formula 1 la finele anului, dar mai apoi a negociat o preluare a echipei de catre grupul Qadbak Investments.

"Ieri, BMW AG a ajuns la un acord cu Peter Sauber in ceea ce priveste vanzarea echipei BMW-Sauber F1. Contractul este conditionat de participarea echipei in sezonul 2010 de Formula 1. Acest lucru inseamna ca vanzarea planuita initial catre Qadbak Investment Ltd. nu se va mai realiza", se arata in comunicatul oficial al BMW.

Cu toate acestea, prezenta echipei in sezonul 2010 de Formula 1 nu este asigurat. FIA trebuie sa-si dea acceptul, dar acest lucru nu este garantat deoarece BMW nu a semnat noul Acord Concorde, deadline-ul expirand la putin timp dupa ce echipa s-a retras. Sauber este, insa, increzator si crede ca FIA ii va oferi locul vacant lasat dupa retragerea echipei Toyota.

FIA va da lista finala a echipelor acceptate in noul sezon de Formula 1 in 30 noiembrie.