McLaren a anuntat, pe site-ul sau oficial, ca a ajuns la un acord cu pilotul Jenson Button, campionul mondial en-titre urmand sa faca echipa cu Lewis Hamilton in sezonul 2010 al Marelui Circ.

"Intotdeauna va fi dificil sa parasesti o echipa unde ai stat atata timp si unde te-ai simtit foarte bine. Cu toate acestea, in viata se intampla multe schimbari, iar cel mai important este sa poti accepta oricand o provocare importanta. Am castigat titlul mondial cu BrawnGP, iar acest lucru nu-l voi putea uita niciodata. Cu toate acestea, a venit timpul pentru o schimbare", a declarat Jenson Button, citat de site-ul oficial al celor de la McLaren.

Dupa castigarea titlului mondial de la piloti, Jenson a cerut o marire semnificativa de salariu, dar oficialii de la Brawn nu l-au putut multumit pe campionul britanic.

Pe fir a intrat McLaren, iar Jenson a semnat cu echipa britanica pentru un salariu de 6 milioane de lire sterline pe stagiune.

In aceste conditii, McLaren va alinia la startul sezonului 2010 din Marele Circ doi piloti englezi, acestia fiind de fapt ultimii doi campioni mondiali din F1.

Heikki Kovalainen este cel care va parasit echipa cu sediul la Woking, finlandezul dezamagind in cei doi ani in care a concurat pentru Sagetile Argintii.

In varsta de 29 de ani, Jenson Button si-a facut debutul in Formula 1 pentru Williams, dupa care a mai concurat pentru Benetton, Renault, BAR, Honda si BrawnGP, urmand ca din 2010 sa alerge pentru McLaren.

"Am decis sa ma alatur echipei Vodafone McLaren Mercedes, una dintre cele mai importante din istoria Formulei 1. Este unul dintre cele mai mari nume din sport, iar eu voi incerca sa dovedesc ca merit sa concurez pentru ei. De-a lungul vremii, personaje fantastice precum Emerson Fittipaldi, James Hunt, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna si Mika Hakkinen au concurat pentru McLaren, iar pentru mine este o mandrie ca fac parte din acest proiect", a conchis Jenson Button.

"Este un lucru extraordinar ca Jenson a ales sa ni se alature. Sper ca impreuna sa facem o echipa fantastica, iar obiectivul nostru este castigarea titlului mondial cu McLaren. Va fi un sezon foarte interesant", a declarat Lewis Hamilton.

Jenson Button (Anglia)

Data nasterii: 19 ianuarie 1980 (29 de ani)

Titluri mondiale: 1 (2009)

Victorii: 7

Pole-position: 7

Puncte: 327

A luat startul la 170 de MP

Lewis Hamilton (Anglia)

Data nasterii: 7 ianuarie 1985 (24 de ani)

Titluri mondiale: 1 (2008)

Victorii: 11

Pole-position: 17

Puncte: 256

A luat startul in 52 de MP.

Demn de mentionat este faptul ca McLaren a devenit prima echipa din istoria Formulei 1 care este compusa din ultimii doi campioni mondiali si a doua care are in componenta doi piloti britanici, dupa Lotus in anul 1968 (Graham Hill si Jim Clark).