Ross Brawn a declarat ca cererile salariale ale lui Jenson Button nu vor putea fi indeplinite, dar a gasit o solutie prin care pilotul sa-si mareasca veniturile. Boss-ul de la Brawn GP s-a aratat dispus sa-i ofere mai multa libertate lui Button, dandu-i posibilitatea de a-si alege singur contractele personale de publicitate.

Fanii echipei au fost asigurati ca Button va fi in proportie de 99% in echipa Brawn si in sezonul 2010, dar de la incheierea campionatului cele doua parti nu au ajuns inca la un acord. Dupa ce Honda a hotarat, la finele anului 2008, ca se va retrage din lumea Marelui Circ, Button a fost de acord ca salariul sa i se micsoreze cu 5 milioane de lire sterline (pana la 3 milioane de lire sterline) pentru a putea ramane la echipa. Dar dupa un an in care Brawn GP a realizat surpriza si a castigat titlul mondial atat la piloti cat si la constructori, Button cere ca salariul sau pentru 2010 sa fie in jurul sumei de 8 milioane de lire sterline.

"Putem sa-i oferim mai multa libertate lui Button si probabil aceasta va fi calea pe care vom merge. Jenson are o anumita libertate in ceea ce priveste contractele sale de sponsorizare, dar va trebui sa respecte obligatiile noastre", a declarat Brawn, potrivit AP.

Brawn a incheiat un acord cu Nico Rosberg pentru sezonul 2010, dar insista ca nu-l va confirma pana cand nu vor clarifica situatia lui Button.