Ferrari pregateste intens monopostul pentru sezonul viitor al Marelui Circ, Luca di Montezemolo (presedintele italienilor) fiind de parere ca Scuderia se va impune in 2010, la fel cum a facut-o si in ultimele stagiuni competitionale, informeaza Gazzetta dello Sport. "Vom castiga titlul mondial", a declarat boss-ul Calutului Cabrat.

"Anul viitor ne vom lupta cu siguranta pentru a castiga campionatul. In cateva saptamani vom finaliza monopostul cu care vom ataca titlul mondial. Vreau sa va aduceti aminte ca in ultimele 10 sezoane am castigat de opt ori, ceea ce spune multe. In sfarsit, avem niste reguli clare si mai multa transparenta, sper ca cel cu adevarat mai bun sa triumfe", a declarat Luca din Montezemolo, boss-ul Ferrari, despre stadiul constructiei noului monopost al Scuderiei.

Echipa cu sediul la Maranello l-a adus in aceasta toamna pe spaniolul Fernando Alonso (dublu campion mondial), ibericul urmand sa faca echipa cu Felipe Massa. A fost nevoit sa-i paraseasca pe italieni Kimi Raikkonen, cel care a cucerit cununa de lauri in sezonul 2007 alaturi de peninsulari.

Ferrari a incheiat pe locul patru in ierarhia constructorilor (dupa BrawnGP (1), Red Bull (2) si McLaren (3)), in timp ce Kimi Raikkonen (cel mai bine clasat reprezentant al italienilor) a incheiat pe locul 5 in clasamentul pilotilor.