Situatia in sanul echipei Yamaha este una destul de tensionata cu toate ca echipa a castigat titlul mondial prin Valentino Rossi. Astfel, italianul ii pune pe niponi sa aleaga intre el si Jorge Lorenzo, coechipierul sau, relatiile dintre cele doi piloti fiind mai mult decat incordate. Il Dottore ameninta ca va pleca la Ducati.

''Yamaha trebuie sa decida intre Lorenzo si mine pentru 2011. Am posibilitatea sa plec la Ducati si nu este 100 % sigur ca voi continua cu Yamaha. Depinde ce se va intampla in sezonul viitor'', a precizat Rossi, citat de presa britanica.

Rossi si Lorenzo sunt coechipieri la Yamaha, s-au luptat pentru titlul mondial in sezonul 2009, iar castig de cauza a avut italianul. Neintelegerile dintre cei doi piloti au afectat echipa, colectivul de la Yamaha fiind impartit practic in doua in aceste momente.

"As putea schimba motorul, sa pilotez pentru Ducati si sa incerc sa castig titlul mondial cu o motocicleta italiana. Ar fi o motivatie foarte mare, dar in acest moment prefer sa continui la Yamaha", a conchis italianul campion al lumii.

Valentino Rossi si Jorge Lorenzo vor fi coechipieri si in 2010, dar din 2011 lucrurile ar putea sa se schimbe la Yamaha, unul dintre cei doi urmand sa paraseasca echipa japoneza.