Germanul Michael Schumacher a marturisit ca decizia sa de a se reintoarce pe circuitul de Formula 1 a fost luata pe fond emotional si nu rational. Fostul pilot a fost la un pas de a-l inlocui pe Felipe Massa, dupa accidentul acestuia din Ungaria, dar o problema medicala l-a adus cu picioarele pe pamant.

Dupa ce a primit invitatia de a concura iar pentru Ferrari in F1, Schumacher a acceptat in final oportunitatea in luna august a acestui an. A facut teste pe kart, precum si pe un monopost Ferrari din 2007, cu pneuri GP2 uzate, dar a dat inapoi din cauza unor dureri de gat, cauzate de accidentul sau cu motocicleta din februarie.

Fostul pilot de Formula 1 a spus ca a pus in balanta argumentele pro si contra revenirii sale si s-a a intalnit cu presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, pentru a decide daca il va inlocui sau nu pe Felipe Massa.

"Nu a fost o decizie rationala, ci emotionala. In acel moment m-am gandit "de ce nu, doar pentru o perioada de timp poate fi distractiv". Am avut o intalnire cu Montezemolo, am analizat toate datele, in special cele ce aveau legatura cu Felipe, care este ca un frate pentru mine. Unul din motivele retragerii mele dupa sezonul din 2006 a fost ca vroiam sa-i las masina lui Felipe, deoarece el merita una de top. Deci faptul ca el a avut acel accident a contribuit la dorinta mea de a reveni si am zis intr-un final "Da, voi incerca", a declarat Michael Schumacher, potrivit presei germane.