Producatorul japonez de pneuri Bridgestone, furnizor oficial al Campionatului Mondial Formula 1, a anuntat luni ca renunta la aceasta calitate dupa sezonul 2010, din cauza situatiei economice, scrie presa internationala.

"Bridgestone nu va mai semna cu Federatia Internationala de Automobile, FIA, un nou contract de furnizare de pneuri pentru Campionatul Mondial de Formula 1", anunta grupul intr-un comunicat.

Dupa retragerea francezilor de la Michelin la finalul sezonului 2006, Bridgestone a ramas singurul furnizor de pneuri pentru Marele Circ. Actualul acord este in vigoare pana la sfarsitul sezonului 2010, niponii nedorind sa-l prelungeasca.

Decizia a fost motivata de "evolutia mediului de afaceri" si de "nevoia de relocare a resurselor".

"Mediul de afaceri este pe cale de a suferi mari schimbari. Va trebui sa ne concentram pe resursele noastre in domeniile strategice", a precizat Makoto Shiomi, purtatorul de cuvant al Bridgestone.

Japonezii multumesc tuturor celor implicati in fenomenul F1 pentru entuziasmul si sustinerea acordate in ultimii 13 ani.

Bridgestone a facut pasul in Formula 1 in sezonul 1997, iar in anul 2008 a devenit unicul producator de cauciucuri pentru competitia regina din sporturile cu motor. In alta ordine de idei, niponii vor continua sa ofere pneuri pentru competitiile GP2, GP2 Asia si MotoGP pana la finalul stagiunii din 2011.