Bernie Ecclestone nu vrea ca Jenson Button sa urce pe podium in Marele Premiu al Braziliei, penultima etapa a sezonului 2009. Cu gandul doar la noii sai clienti, de la Abu Dhabi, care au cheltuit o suma imensa pentru construirea circuitului ultimei curse a anului, boss-ul de la Formula 1 vrea ca titlul sa se decida in ultima etapa.

"As vrea ca Jenson sa-mi faca o favoare imensa si sa devina campion mondial la Abu Dhabi. Dar daca nu va putea sa faca asta, ei bine, il inteleg. Dar cine stie ce se va intampla?", a declarat Ecclestone pentru Times.

Daca Button va obtine titlul mondial, duminica la Interlagos, debutul Formulei 1 pe circuitul inaugural Yas Marina Circuit de la Abu Dhabi va fi un esec total. O cursa fara miza nu-i intereseaza pe organizatori, care au investit 35 miliarde de dolari in proiectul de la Abu Dhabi, din care face parte si circuitul de viteza Yas Marina.

Sansele ca Jenson Button sa vrea sa-i indeplineasca dorinta lui Ecclestone sunt destul de mici. Cu Rubens Barrichello si Sebastian Vettel pe urmele sale, la 14, respectiv 16 puncte distanta, britanicul de la Brawn GP nu-si poate pune in joc primul titlu mondial la Formula 1.