Se afla in fata celui mai important moment al carierei, trecerea la Ferrari, iar clipele petrecute la Renault au fost cele mai frumoase din Formula 1. Fernando Alonso spune ca nu s-a schimbat in cei noua ani petrecuti in Marele Circ si ca iubirea fanilor il face sa-si doreasca sa fie mai bun, informeaza AS.

"Nu stiu cand au trecut noua ani de cand concurez in Marele Circ, timpul parca zboara la viteza cu care rulez in Formula 1. Am facut multe sacrificii in aceasta perioada, dar am avut si foarte mari satisfactii. Sunt sigur ca voi supravietui si fara F1, este o pasiune enorma, este locul meu de munca, dar intr-o zi voi simti nevoia de o pauza" - Fernando Alonso.

Despartirea de Renault (a doua din cariera) este una dureroasa pentru Fernando, ibericul precizand ca francezii au fost a doua lui familie.

"In cariera mea, toate momentele importante au avut legatura cu Renault. Au fost mereu langa mine, m-au sustinut si sunt ca o a doua familie. Este un moment greu pentru mine, dar trebuie sa merg inainte" - Fernando Alonso.

Cu toate ca participa de noua ani in Formula 1, Alonso spune ca nu s-a schimbat deloc de-a lungul timpului, fiind acelasi Fernando care debuta pentru Minardi, la Marele Premiu al Australiei din martie 2001.

"Sunt categoric aceeasi persoana, acelasi Fernando. Atunci nu eram bagat de nimeni in seama, iar acum sunt cunoscut de milioane de fani, asta e singura schimbare. Iubirea fanilor m-a facut sa imi doresc sa fiu din ce in ce mai bun", a declarat Alonso.

Dupa parerea ibericului, cel mai important lucru in Formula 1 este sa stii sa pierzi si sa iei dintr-o infrangere numai lucrurile pozitive, cele care sa te ajute ca data viitoare sa transformi totul intr-o victorie.

Nascut pe 29 iulie 1981, la Oviedo, Alonso a castigat titlul mondial de doua ori, in anii 2005 si 2006, alaturi de Renault, echipa pe care o va parasi pentru a doua oara in cariera.

A mai trecut un an si pe la McLaren Mercedes, marea rivala a celor de la Ferrari, dar a fost nevoit sa plece dupa ce nu s-a inteles cu coechipierul Lewis Hamilton si cu echipa tehnica.

Cifrele lui Fernando Alonso in Marele Circ:

- a castigat titlul mondial in anii 2005 si 2006

- s-a impus in 21 de Grand Prix-uri

- a fost de 53 de ori pe podium

- pole-position - 18

- debut - Marele Premiu al Australiei, in 2001

- ultima victorie in Marele Circ - Marele Premiu al Japoniei, in 2008

- in 2008 a terminat pe locul 5 in clasamentul general, cu 61 de puncte.