Jorge Lorenzo s-a impus in Marele Premiu al Portugaliei si s-a apropiat la 18 puncte de liderul Valentino Rossi, cu trei etape ramase din campionat. Pana la urmatoarea cursa, spaniolul de la Fiat Yamaha si-a gasit timp si a raspuns, intr-un interviu acordat revistei italiene Riders, citat de GPone.com, unor zvonuri care "il acuzau ca ii fura setarile" lui Valentino Rossi.

"Adevarul e ca Valentino a dezvoltat Yamaha inca din 2004, dar daca vorbim de modificarile ce se fac in weekend-urile in care sunt curse nu e adevarat ca eu copiez setarile lui. Eu am mecanicul meu, care imi pune la punct motocicleta. In unele curse chiar echipa lui Valentino Rossi mi-a copiat setarile. Dar e normal. Cum noi ne uitam la setarile lor si ei se uita la ale noastre", a lamurit Lorenzo.

"Eu spun doar ca de la cursa la cursa mai schimb cate ceva. Sunt mai mult ca sigur ca, in anumite curse, echipa lui Valentino si-a schimbat motocicleta dupa indicatiile noastre. In fiecare cursa merg repede inca de vineri. Daca l-as fi copiat eu as fi fost rapid doar sambata sau duminica", a declarat spaniolul.

"Valentino cand a ajuns la Honda, motocicleta era dezvoltata de Mick Doohan. Nu multi isi aduc aminte cu placere, dar e adevarat. Chiar daca dupa, normal, Valentino si-a facut propriile setari", a adaugat pilotul de la Fiat Yamaha.