Nelsinho Piquet a vorbit cu presa pentru prima data dupa ce episodul accidentului de la Singapore 2008 a iesit la lumina. Pilotul brazilian se apara si se declara cel mai afectat de toata aceasta situatie. Va trebui sa trec peste multe obstacole atat pe circuit, cat si in afara lui. Intr-un fel sau altul va trebui sa-mi incep cariera de la zero in Formula 1 si sa ma justific in oricare alta competitie in care as putea intra.

Dupa clarificarea situatiei si dictarea pedepsei de catre FIA, Nelsinho Piquet declara ca el a iesit cel mai sifonat din toata povestea. "Eu am fost cel mai afectat din aceasta poveste. De fapt, eu am fost cel care a avut cel mai mult de suferit. Flavio a fost exclus, Pat a primit interdictie cinci ani, dar cariera mea a fost considerabil afectata. A fost o greseala imensa. M-au prins intr-un moment dificil. Am adus la lumina adevarul pentru ca niciun alt pilot sa nu mai fie nevoit sa treaca prin asta si, cel mai important, ca tot episodul sa se clarifice. Am gresit in momentul in care am acceptat sa fac ceea ce mi-au cerut, dar as fi comis o greseala mult mai mare daca nu as fi facut incidentul public", a declarat pilotul intr-un interviu in cadrul emisiunii Fantastico, citat de Globo.

Intr-un interviu acordat unei publicatii braziliene, Felipe Massa a mentionat ca pedeapsa data Renault nu a fost suficienta deoarece si pilotii trebuiau sanctionati. Piquet Jr. se apara: "Unii au spus ca si eu ar fi trebuit sa fiu pedepsit de catre FIA, dar, in realitate, nimeni nu a fost atat de pedepsit ca mine. Eu sunt la inceputul carierei mele, spre deosebire de ceilalti care au fost pedepsiti in acest caz. Va trebui sa trec peste multe obstacole atat pe circuit, cat si in afara lui. Intr-un fel sau altul va trebui sa-mi incep cariera de la zero in Formula 1 si sa ma justific in oricare alta competitie in care as putea intra. In ciuda acestei traume, am invatat foarte multe din ceea ce s-a intamplat si am devenit mai puternic si mai intelept".

"Totul s-a intamplat atat de repede si trebuie sa marturisesc faptul ca nu am avut timp sa analizez consecintele. Eram intr-o situatie dificila in acel moment. Renegocierea contractului meu era in joc daca nu acceptam aceasta strategie. Am fost luat prin surprindere de aceasta cerere venita din partea a doi oameni importanti din echipa. Planul accidentului a fost facut cu doar cateva ore inainte de cursa. Nu am avut timp sa ma gandesc. Nu am avut o sesiune de calificari foarte buna si acest lucru a fost un factor ce m-a condus spre acceptarea strategiei. Daca propunerea ar fi fost facuta in ziua antrenamentelor libere as fi avut mai mult timp de gandire si poate as fi actionat in alt fel", a povestit fostul pilot de la Renault.

Nelsinho a declarat ca nu stie daca Fernando Alonso, cel care a beneficiat in mod direct de accident, stia sau nu de plan: "Alonso nu a participat la acea intalnire in care s-a pus problema accidentului. Daca a avut sau nu habar de plan eu nu am de unde sa stiu. Nu e problema mea. Multa lume spune ca el stia, altii spun ca nu."

"Pentru ca Renault nu era prea competitiva, Briatore si-a canalizat nefericirea catre mine. Presiunea rezultatelor este normala, dar hartuirea emotionala e cu totul altceva", a adaugat Piquet Jr.