Felipe Massa a acordat un interviu publicatiei braziliene Globoesporte.com in care si-a exprimat dezamagirea fata de decizia FIA in cazul Renault. Brazilianul e de parere ca FIA ar fi trebuit sa intervina in rezultatele cursei de la Singapore, deoarece acel incident a produs un clasament nedrept. Mai mult, l-a incurcat in lupta sa pentru titlu. Massa a terminat sezonul 2008 pe locul al doilea, la un singur punct in spatele campionului mondial Lewis Hamilton.

"Am fost foarte dezamagit de ceea ce s-a intamplat. Ceea ce a facut Renault a fost un furt. Safety car-ul a intrat pe pista. Multi piloti aveau nevoie sa intre la boxe, iar eu eram unul dintre ei. Dar ceea ce ma deranjeaza cel mai tare e ca Renault a furat. Briatore a fost eliminat? Foarte bine. Dar pilotii? Un pilot a castigat cursa pe nedrept, asa ca o sanctiune se impunea si pilotilor", a declarat Massa.

"Cu toate ca s-a dovedit ca acea cursa a fost furata, rezultatele au ramas neschimbate. Acest lucru nu e drept. Acel furt a schimbat campionatul. Eu am pierdut titlul la un singur punct diferenta. Am vazut cazuri in fotbal in care un arbitru a fost platit sa fure jocuri. Acele greseli au influentat jocul, iar rezultatele au fost anulate. Echipa a fost retrogradata in Serie B. Am vazut in Italia. Juventus a fost retrogradata in urma cu trei ani dupa ce a platit un arbitru sa o ajute. Si Milan la fel. La noi, Briatore a fost trimis acasa. Nu pot sa inteleg cum s-a intamplat asta. O hotie a facut diferenta in campionat", a adaugat pilotul brazilian.

Piquet jr a hotarat sa dezvaluie cele intamplate la Singapore abia in acest an, cand Renault l-a dat afara, iar Massa crede ca atitudinea tanarului pilot e urata: "Atitudinea lui Piquet a fost foarte urata, nu? A fost o atitudine urata si a echipei, care i-a cerut sa intre in zid daca vrea sa i se prelungeasca contractul. Iar Nelsinho era sigur ca va fi concediat. E tanar, a gresit, si-a asumat greseala. Dar el nu trebuia sa astepte atat de mult pana sa spuna adevarul. A dezvaluit totul abia dupa ce l-au dat afara si acest lucru nu e legal".

Massa a dezvaluit ca impreuna cu echipa sa, Ferrari, a incercat sa anuleze rezultatele cursei de la Singapore, din 2008: "Am fost la un avocat, dar e un moment in care nu mai putem face nimic. Aceasta e regula, FIA decide. Dar nu Ferrari trebuia sa faca asta, ci FIA. Federatia trebuia sa indrepte lucrurile".