Mini-vacanta pilotilor din Motomondialul de Viteza s-a terminat, iar cursa pentru titlul de campion reincepe. Doctorul Valentino Rossi conduce in clasamentul clasei regina, cu un avans de 30 de puncte fata de coechipierul sau, Jorge Lorenzo. O veste buna pentru iubitorii sportului pe doua roti este reintoarcerea pe circuit a campionului mondial din 2007, Casey Stoner.

Motomondialul de Viteza a avut o pauza de trei saptamani, cauzata de criza economica mondiala. In aceasta perioada trebuia sa se desfasoare Marele Premiu al Ungariei, dar cum circuitul de la Balatonring nu a putut fi gata din cauza dificultatilor financiare, pilotii de MotoGP s-au trezit cu o binemeritata vacanta.

Motomondialul revine cu Marele Premiu al Portugaliei de la Estoril. O cursa care i-a adus multe satisfactii lui Jorge Lorenzo. Spaniolul a castigat in 2008, la Estoril, prima sa cursa de la clasa regina, devansandu-i in clasament pe mult mai experimentatii Dani Pedrosa si Valentino Rossi. Dar nicio cursa nu seamana cu alta. Daca in 2008 MP al Portugaliei a fost a treia cursa din sezon, anul acesta a fost programata printre ultimele. Latul se strange, emotiile cresc.

Valentino Rossi conduce in acest moment in clasamentul pilotilor de la clasa MotoGP, dar principalul sau rival, Jorge Lorenzo se afla la doar 30 de puncte distanta. Un an foarte bun pentru spaniol, care la Estoril va putea conta pe sprijinul unui numar foarte mare de sustinatori. "Fanii au fost motivati de rezultatele lui Jorge din acest sezon. De aceea vrem sa fim la Estoril, pentru a-l sprijini in cursa intr-un moment cheie in lupta pentru titlu. Asteptam cat mai multi Lorenzistas sa ni se alature in Portugalia", a declarat un purtator de cuvant al clubului oficial al fanilor lui Lorenzo, potrivit site-ului oficial al competitiei. Fanii au anuntat ca se vor costuma in razboinici spartani pntru a-l incuraja si a-l indruma catre victorie.

Cu patru etape ramase pana la finele sezonului, se intoarce pe circuit si australianul Casey Stoner. Tinut doua luni departe de competitie din cauza unor probleme de sanatate, pilotul de la Ducati se afla pe locul patru, cu 150 puncte acumulate (la o distanta de 87 de puncte de liderul Rossi). "Va fi dificil, pentru ca am stat departe de circuit o perioada destul de lunga. Dar abia astept sa ma urc din nou pe motocicleta si sa concurez", a declarat Stoner. Australianul va fi intampinat cu bratele deschise de ceilalti piloti. "Sper sa-l reintalnesc pe Casey in plina forma si recuperat pentru ca Motomondialul de Viteza i-a simtit mult lipsa", a declarat Valentino Rossi.

MotoGP revine in actiune cu ultimele patru curse ale sezonului, iar in aceasta perioada orice se poate intampla. Clasamentul se poate modifica intr-o singura clipa, dintr-o singura greseala sau dintr-un singur act de maiestrie.