Scuderia Ferrari a anuntat, in cursul zilei de miercuri, ca spaniolul Fernando Alonso este noul pilot al echipei, acesta semnand un angajament valabil pentru urmatorii trei ani cu peninsularii, informeaza Gazzetta dello Sport.

"Scuderia Ferrari Marlboro anunta ca a ajuns la un acord de colaborare cu pilotul Fernando Alonso. Intelegerea este valabila pentru urmatoarele trei sezoane, primul dintre acestea fiind cel din 2010. Echipa Scuderiei va fi alcatuita din Felipe Massa, Fernando Alonso si Giancarlo Fisichella, in postul de pilot de rezerva. Kimi Raikkonen ne va parasi la finalul actualei stagiuni, lasand in urma o colaborare frumoasa alaturi de noi, totul culminand cu titlul mondial obtinut in 2007", precizeaza Ferrari intr-un comunicat de presa.

"Suntem foarte incantati de faptul ca Fernando ni se va alatura incepand de sezonul viitor. Este un pilot tanar, care a demonstrat de-a lungul timpului ca este unul dintre cei mai buni. Are o personalitate puternica care il recomanda din plin" - Stefano Domenicali, directorul celor de la Ferrari.

"Am convenit sa incheiem contractul care ma lega de Ferrari pana la finalul sezonului 2010 cu un an mai devreme. Sunt foarte trist sa parasesc o echipa alaturi de care am petrecut trei ani incredibili. Impreuna am castigat 50% din titlurile mondiale in aceasta perioada si am obtinut titlul pilotilor in 2007, obiectivul meu de la inceputul carierei" - Kimi Raikkonen.

Nascut pe 29 iulie 1981, la Oviedo, Alonso a castigat titlul mondial de doua ori, in anii 2005 si 2006, alaturi de Renault, echipa pe care o va parasi pentru a doua oara in cariera.

A mai trecut un an si pe la McLaren Mercedes, marea rivala a celor de la Ferrari, dar a fost nevoit sa plece dupa ce nu s-a inteles cu coechipierul Lewis Hamilton si cu echipa tehnica.

Cifrele lui Fernando Alonso in Marele Circ:

- a castigat titlul mondial in anii 2005 si 2006

- s-a impus in 21 de Grand Prix-uri

- a fost de 53 de ori pe podium

- puncte aduna in cariera - 577

- pole-position - 18

- primul succes in Marele Circ - Marele Premiu al Australiei, in 2001

- ultima victorie in Marele Circ - Marele Premiu al Japoniei, in 2008

- in 2008 a terminat pe locul 5 in clasamentul general, cu 61 de puncte

Alonso va incasa, conform jurnalistilor de la AS, 25 de milioane de euro pe sezon la Ferrari, ibericul ajungand la castiguri de aproximativ 40 de milioane de euro cu tot cu sponsorizari in decursul unei stagiuni competitionale.