Fostul campion mondial, Nelson Piquet a vorbit pentru prima data despre incidentul in care a fost implicat fiul sau Nelsinho la cursa din Singapore 2008, unde a fost obligat sa se izbeasca de zidul de protectie pentru a-si ajuta coechipierul de la Renault sa castige cursa. Brazilianul il invinuieste pe Flavio Briatore pentru cele intamplate si sare in apararea fiului sau. "In toata cariera mea nu m-am gandit niciodata sa fac asa ceva. Niciodata!", a declarat Piquet senior.

Nelson Piquet isi apara fiul: "Renault l-a supus unei presiuni foarte mari, deoarece era pe punctul de a-si reinnoi contractul. Sunt sigur ca toate acestea nu s-ar mai fi intamplat daca vorbea cu mine inainte". Fostul campion mondial da vina pe Flavio Briatore, pe care l-a descris a fi un om "deloc inteligent": "Ceea ce i-a cerut fiului meu a fost o crima. Sa manipulezi rezultatul unei curse este o actiune criminala ce nu trebuie sa se intample in sport".

"Nelsinho este pilotul brazilian care a obtinut cele mai multe puncte in primul an de Formula 1. Fiul meu e foarte talentat, dar sufera foarte mult. Eu am fost cel care l-a incurajat sa denunte incidentul la FIA. Nu am vrut sa marturisesc mai devreme pentru a nu-i face rau. Am asteptat sa faca el insusi denuntul", a declarat fostul pilot brazilian.

De trei ori campion de Formula 1, Nelson Piquet a declarat ca i-a povestit incidentul de la Singapore lui Charlie Whitting, directorul de curse de la FIA, dupa ultima etapa a sezonului 2008: "Charlie mi-a spus ca nu poate face nimic, daca nu are o declaratie scrisa de la Nelsinho. Eu am vrut sa aduc la cunostinta FIA acest incident la sfarsitul anului. Dar i-as fi facut rau fiului meu, nu? La mijlocul acestui an, Briatore a rupt contractul cu Nelsinho, asa ca fiul meu nu mai avea nimic de pierdut in cariera sa".