Consiliul Mondial al FIA, reunit la Paris, a hotarat o sanctiune de doi ani cu suspendare pentru echipa de Formula 1 Renault, in timp ce Flavio Briatore (fostul manager al francezilor) a fost suspendat pe viata din lumea Marelui Circ dupa scandalul accidentului din MP al Singapore din sezonul 2008, informeaza Corriere dello Sport.

Sanctiunea vine dupa ce echipa Renault a fost gasita vinovata de provocarea intentionata a unui accident pe durata MP al Singapore, din 2008. In acel moment, Nelson Pique Jr a comis voluntar un accident (echipa i-a comandat acest lucru) cu scopul de a-i favoriza victoria coechipierului Fernando Alonso.

In urma celor intamplate, Briatore a fost exclus pe viata din competitiile organizate de FIA, in timp ce Pat Symonds (directorul tehnic) a fost suspendat pentru cinci ani.

Fernando Alonso a fost declarat nevinovat, in timp ce in cazul lui Nelson Pique Jr. a fost pusa in aplicare imunitatea primita de acesta din partea forului automobilistic mondial.

Cu toate ca initial s-a vorbit chiar de o excludere pe durata nelimitata, francezii de la Renault au primit doar o sanctiune de doi ani cu suspendare, ceea ce inseamna ca echipa va putea participa in continuare la Grand Prix-urile din Marele Circ. Sanctiunea dictata de FIA va intra in vigoare doar daca Renault va comite o noua greseala comparabila cu cea de la Singapore.

Renault nu va suferi din punct de vedere financiar, FIA punandu-i pe francezi sa plateasca numai cheltuielile totale ale investigatiei, desi echipa era pasibila de o amenda usturatoare.

"Acceptam in totalitate aceasta decizie. Ne cerem scuze fara nicio rezerva comunitatii Formulei 1 in privinta acestui comportament de neacceptat. Speram sa putem lasa in urma aceasta problema si sa ne concentram constuctiv pe viitor", au precizat oficialii de la Renault intr-un comunicat oficial.