Patrick Pelata, seful Renault ii invinuieste pe Flavio Briatore si Pat Symonds de situatia cu care se confrunta in acest moment echipa de Formula 1. In pericol de a fi exculsa din campionatul mondial, Renault isi va afla sentinta, luni, daca se stabileste ca accidentul lui Piquet a fost intentionat.

Flavio Briatore si Pat Symonds au demisionat, miercuri, din functiile detinute in cadrul echipei, iar seful Renault ii invinuieste: "Flavio Briatore a considerat ca este responsabil moral si a demisionat. Noi nu vrem sa se reflecte greseala lor asupra intregii companii si a echipei de Formula 1. Nu stiu toate detaliile, dar a fost o greseala si acest lucru necesita o sanctiune", a declarat Pelata postului de radio francez RTL, citat de BBC.

Renault se va prezenta, luni, in fata FIA, la Paris, si va raspunde acuzatiilor potrivit carora accidentul lui Nelson Piquet jr. a fost facut intentionat, pentru a-l ajuta pe Fernando Alonso sa castige cursa de la Singapore, din 2008.

Piquet a dezvaluit celor de la FIA ca a fost instruit sa provoace acel accident de catre Briatore si Symonds. Pe internet circula si un clip video ce vine sa demonstreze acest lucru. In clip, pilotul brazilian repeta accidentul pe circuitul de la Singapore.