Flavio Briatore a parasit echipa Renault. Intr-un comunicat de presa al scuderiei franceze, remis miercuri, se anunta ca directorul general, Flavio Briatore si directorul tehnic, Pat Symonds au plecat de la echipa, ca urmare a scandalului provocat de accidentul lui Nelson Piquet Jr., din cadrul Marelui Premiu al statului Singapore, din 2008. Dusman al presedintelui FIA, Max Mosley, Flavio Briatore a decis sa plece de la echipa in speranta ca Renault se va salva de la o eventuala excludere din Formula 1.

"Echipa ING Renault F1 nu va comenta afirmatiile facute recent de catre FIA in ceea ce priveste Marele Premiu din Singapore 2008. De asemenea, va anuntam ca directorul general, Flavio Briatore si directorul tehnic, Pat Symonds au parasit echipa. Inainte de a se da decizia Consiliului FIA, in data de 21 septembrie, echipa nu va mai face niciun comentariu", se arata in comunicat.

FIA a anuntat deja ca ii va oferi imunitate directorului tehnic al Renault, daca va colabora si va explica incidentul de la Marele Premiu din Singapore, in 2008.