Renault pare sa fi gasit solutia pentru a evita excluderea echipei franceze din campionatul mondial de Formula 1. Potrivit publicatiei spaniole As, solutia ar fi "capul lui Flavio Briatore pe o tava de argint". Numele vehiculat pentru inlocuirea italianului este Frederic Vasseur, patronul echipei ART Grand Prix, din GP2.

Max Mosley il vrea pe Flavio Briatore afara din Formula 1, iar noua tactica adoptata de Renault este una foarte simpla. Presedintele Renault, Carlos Ghosn, stie ca presedintele FIA inca domina Consiliul Mondial si, in ciuda faptului ca probele incriminatorii se bazeaza doar pe declaratia lui Piquet jr. si indoielile semanate de Pat Symonds, "capul lui Briatore" ar calma dorinta de razbunare a lui Mosley. Magnatul italian va fi inlocuit temporar, pana cand presedintele FIA renunta la functie. Si cum Mosley pleaca in octombrie, planul poate sa dea roade.

Frederic Vasseur si Alain Prost sunt cele doua nume vehiculate pentru inlocuirea lui Flavio Briatore. Vasseur, cunostinta a lui Bruno Michel (organizatorul GP2 si asociat al lui Briatore) a cerut cateva zile pentru a oferi un raspuns acestei propuneri. Prost a declarat: "Stiu doar ca exista zvonuri. Vom vedea ce se va intampla".

FIA a deschis o ancheta asupra Renault in cazul accidentului lui Nelson Piquet jr. de la cursa din Singapore 2008 pentru a afla daca acesta s-a izbit sau nu intentionat de zidul de protectie. In acea etapa, coechipierul sau, Fernando Alonso a pornit de pe pozitia a 15-a in grila de start. Accidentul lui Piquet jr. s-a produs exact dupa ce spaniolul a trecut pe la boxe. Alonso a profitat de prezenta safety car-ului pe circuit si a reusit sa castige cursa.