Cu toate ca are contract cu Ferrari pana la finalul sezonului 2010 din Marele Circ, finlandezul Kimi Raikkonen este pe picior de plecare de la italieni, iminenta sosire a lui Fernando Alonso punandu-l pe Ice Man in situatia de a-si cauta echipa, informeaza Autosport. McLaren si BrawnGP s-au interesat deja de soarta fostului campion mondial.

Banca spaniola Santander a semnat un contract de sponsorizare cu Ferrari pentru urmatoarele cinci sezoane, iar zvonurile privind o iminenta sosire a lui Alonso au prins un si mai mare contur. Oficialii Scuderiei au precizat ca Felipe Massa este sigur unul dintre pilotii echipei pentru sezonul viitor, in pofida faptului ca Raikkonen are contract si pentru 2010 cu peninsularii.

"Asa cum am mai spus, nu cred ca vrem sa discutam acum despre asta, pentru ca nu ar fi corect. Asa cum stiti, Raikkonen are un contract cu noi pentru anul viitor si asta este tot ce putem spune in acest moment" - Stefano Domenicali, seful Ferrari.

Conform jurnalistilor italieni, Kimi si Ferrari negociaza suma pentru care finlandezul ar fi dispus sa renunte la ultimul an de contract cu Scuderia. Chiar daca ar urma sa ii paraseasca pe italieni, Raikkonen nu va ramane in afara Marelui Circ, McLaren (fosta sa echipa) si BrawnGP fiind interesate de serviciile pilotului nordic.