Campionul mondial Lewis Hamilton este unul dintre cei care si-ar dori ca Fernando Alonso, fostul sau coechipier de la McLaren, sa ajunga la Ferrari, asa cum se speculeaza de ceva timp in lumea Marelui Circ, britanicul fiind de parere ca va fi o lupta foarte interesanta pentru titlul de campion din sezonul viitor daca ibericul ajunge in curtea Scuderiei, informeaza Corriere dello Sport.

"Imi doresc ca Alonso sa ajunga la Ferrari, va fi o lupta foarte interesanta pentru titlu. Va fi o adevarata placere sa ma lupt cu el pentru cununa de lauri. De asemenea, sper ca in sezonul viitor noi (nr. McLaren) si Ferrari sa revenim acolo unde ne este locul, adica in lupta pentru varful ierarhiei. Pe Fernando il cunosc destul de bine, mi-a fost coechipier, si cred ca va face curse deosebite pentru Ferrari", a declarat Lewis Hamilton.

Zvonurile venirii lui Alonso la Ferrari sunt alimentate si mai mult de semnarea unui parteneriat intre Scuderie si banca spaniola Santander, unul dintre sponsorii celor de la McLaren in ultimele trei stagiuni din Marele Circ (au venit la McLaren odata cu sosirea lui Alonso la echipa anglo-germana).

Dupa 12 Mari Premii desfasurate in sezonul 2009 al Formulei 1, Hamilton se afla pe locul 7 in clasamentul pilotilor, cu 27 de puncte, in timp ce Alonso se situeaza pe 11, cu 16 puncte acumulate.