Italianul Vitantonio Liuzzi isi va inlocui compatriotul, Giancarlo Fisichella, in echipa celor de la Force India. Pilot de teste la echipa indianului Vijay Mallya, Liuzzi a primit sansa de a concura alaturi de Sutil in ultimele cinci Grand Prix-uri ale sezonului 2009.

Fisichella isi traieste visul cu ochii si va concura in echipa celor de la Ferrari, iar locul lasat liber la Force India va fi ocupat de Liuzzi. Pilotul in varsta de 28 de ani va concura incepand cu urmatorul Grand Prix, de la Monza, cursa sa de casa.

"Apreciez cu adevarat sansa pe care Vijay Mallya mi-a oferit-o, mai ales acum cand Force India are o masina buna. Sunt foarte motivat. Sunt intr-o forma buna si am foame de puncte. E pacat ca toate acestea au venit dupa incidentul regretabil a lui Massa, dar e oportunitatea mea de a arata oamenilor ce pot sa fac si abia astept sa concurez", a declarat pilotul italian.

Vitantonio Liuzzi a luat startul in 39 Grand Prix-uri. In 2005 a concurat in patru curse pentru Red Bull Racing, iar in 2006-2007 a concurat pentru Toro Rosso.