La cateva saptamani dupa ce a anuntat ca renunta la Marele Circ, echipa de Formula 1 BMW-Sauber are deja un important potential cumparator, un grup de investitori din India dorind sa achizitioneze team-ul BMW, informeaza AS. Pe langa indieni, si Peter Sauber s-a oferit sa cumpere echipa germana, dar bavarezii au respins oferta de 45 de milioane de euro.

Germanii de la BMW au evaluat echipa de Formula 1 la aproximativ 65 de milioane de euro, retragerea nemtilor din Marele Circ fiind pusa pe seama problemelor financiare pe care le are constructorul. BMW-ul vrea sa ii investeasca banii economisiti din F1 in productia de masini de serie.

"Investitorii indieni au formulat o cerere pentru a achizitiona echipa BMW-Sauber", se precizeaza in AS. Demn de mentionat este si faptul ca Peter Sauber detine in acest moment actiuni la constructorul german.

Cu toate ca dispun de o importanta forta financiara, indienii nu ar fi dispusi, conform jurnalistilor iberici, sa dea 65 de milioane de euro pentru BMW F1 Team, dar suma ar putea scadea daca investitorii le-ar garanta germanilor investitii de aproximativ 100 de milioane de euro in urmatoarele trei sezoane de Formula 1.