Un grup de protestatari ecologisti a aruncat cu pietre si a blocat o portiune din traseul pe care pilotii din Campionatul Mondial de Raliu l-au parcurs vineri, in Australia. Ghinionistul care a aparut primul in calea "ploii de pietre" a fost Hirvonen. Din cauza incidentului, organizatorii au fost nevoiti sa anuleze doua probe speciale.

Pana in 2006, raliul Australiei s-a tinut in Perth. Anul acesta, insa, etapa s-a mutat in Noua Tara a Galilor din Sud. Protestatarii au incercat pe cai legale sa impiedice aceasta etapa, dar un raport ecologic independent a concluzionat ca raliul nu are niciun efect negativ asupra florei si faunei din regiune.

"Protestatarii implicati in aruncarea pietrelor au dat dovada de un dispret total fata de siguranta concurentilor si a oficialilor. Actiunile lor ar fi putut rani grav pe cineva", a declarat comisarul Michael Kenny, potrivit L'Equipe.

"Unii nu ne vor in fata caselor lor, dar nu eu am cerut sa vin aici. Pot sa inteleg faptul ca cineva nu vrea acest raliu aici, dar eu am venit doar sa-mi fac treaba", a mentionat campionul Sebastien Loeb.