"Am reusit sa facem ca viata lui sa nu mai fie in pericol", este declaratia medicului Robert Veres, cel care l-a operat pe Felipe Massa. Pe langa aceasta veste buna exista insa si una rea, brazilianul celor de la Ferrari avand sanse minime de a mai concura in sezonul 2009 al Marelui Circ. Pilotul are probleme semnificative la ochiul stang, cel afectat in timpul accidentului de la Hungaroring.

"Am reusit sa facem ca viata lui sa nu mai fie in pericol, dar orice complicatie ulterioara poate sa devina periculoasa. Starea lui nu este critica, ci stabila in acest moment", a declarat, luni, medicul Robert Veres, cel care l-a operat pe Felipe.

"Va avea nevoie cu siguranta de un tratament la ochiul stang, dar nu stim cat de complex va fi acesta", a completat Veres in legatura cu starea de sanatate a lui Felipe Massa.

Sansele ca Massa sa mai piloteze in aceste ultime sapte etape ale sezonului din Formula 1 sunt practic minime, dupa cum precizeaza medicii care se ocupa de ingrijirea brazilianului.

Accidentarea lui Felipe Massa da si mai mult frau liber speculatiilor conform carora Fernando Alonso va sosi in sanul echipei de la Maranello.

"Prioritatea noastra este recuperarea lui Felipe. Vom vedea ce vom face, gandindu-ne bine, fara presiune. Vom lua o decizie si sper sa fie cea mai buna", a declarat Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari.

Massa si-a fracturat craniul in timpul calificarilor de la Marele Premiu al Ungariei dupa ce a fost lovit de o piesa desprinsa din monopostul lui Rubens Barrichello, pilotul celor de la BrawnGP.