Bogdan Nikolov, presedintele Federatiei Bulgare de Motociclism (BMF) a declarat ca vecinii de la sud de Dunare vor semna, vineri, cu Bernie Ecclestone un contract de gazduire a unui Mare Premiu de Formula 1, informeaza crash.net.

"Bulgaria este foarte aproape de a semna vineri o intelegere cu Bernie Ecclestone pentru perioada 2011-2015. De asemenea, trebuie sa precizam ca exista o optiune prin care sa putem extinde aceasta intelegere pana in 2020", a declarat Nikolov in legatura cu posibilitatea destul de mare ca Bulgaria sa fie gazda in Marele Circ.

Intalnirea dintre delegatia bulgara si Ecclestone va avea loc pe circuitul de la Nurburgring, acolo unde se va desfasura Marele Premiu al Germaniei in acest week-end.

Cum Turcia a anuntat ca nu mai vrea sa gazduiasca F1 (din cauza lipsei interesului uman), iar Ungaria nu si-a prelungit inca contractul cu FIA, Bulgaria ar putea fi singura tara din apropierea Romaniei care va gazdui Grand-Prix-uri contand pentru Marele Circ.

"In acest moment avem doua curse in Spania si sunt sigur ca vor fi doua si in Germania, la Hockenheim si Nurburgring. Toata lumea este afecatata de criza, dar Formula 1 a supravietuit 60 de ani, fiind una dintre cele mai importante competitii", a declarat Bernie Ecclestone.

Viitorul circuit bulgar ar putea fi amplasat langa orasele Varna si Burgas, cunoscut fiind faptul ca acestea dispun de aeroport, hoteluri bune si de infrastructura necesara pentru organizarea unui asemenea eveniment.