Ferrari a incheiat o intelegere cu Fernando Alonso, spaniolul urmand sa piloteze pentru italieni din sezonul 2010 al Marelui Circ. Singurul obstacol in calea acestui plan este Kimi Raikkonen, finlandezul care ar trebui sa renunte la un an de contract pentru a-i face loc ibericului. O alta surpriza de proportii ar putea fi sosirea lui Sebastian Vettel, cel care ar urma sa-l inlocuiasca pe Felipe Massa, informeaza presa din Peninsula Iberica.

Fernando Alonso la Ferrari este doar o chestiune de timp, fostul campion mondial urmand, conform Marca, sa piloteze pentru Scuderie din luna ianuarie a anului 2010.

Kimi Raikkonen devine insa marea problema a italienilor, finlandezul avand contract cu Ferrari pana la finalul sezonului 2010, Scuderia dorind ca la finalul actualei stagiuni sa-i rezilieze intelegerea lui Ice Man. Procedura nu va fi deloc una usoara, Raikkonen nedorind sa renunte. In plus, nordicul primeste o suma cu multe zerouri, iar despartirea pe cale amiabila ar fi extrem de costisitoare pentru peninsulari.

Surprizele Ferrari nu se opresc insa aici, celalalt pilot, brazilianul Felipe Massa, avand si el zilele numarate. Diferenta este ca Felipe ar urma sa fie indepartat la finalul sezonului 2010, atunci cand va sosi germanul Sebastian Vettel.

Tanarul pilot al celor de la Red Bull este unul dintre protagonistii stagiunii in curs de desfasurare, Vettel fiind vazut de specialistii din jurul Marelui Circ drept un demn urmas al multiplului campion Michael Schumacher.

Intr-un an si jumatate, Ferrari ar putea alinia pe grila de start cuplulul Alonso-Vettel, Raikkonen si Massa fiind (in interiorul Scuderiei) deja de domeniul trecutului. Finlandezul si brazilianul platesc tribut perioadei mai slabe prin care au trecut italienii dupa retragerea lui Schumacher.