Speculatiile privind o trecere a spaniolului Fernando Alonso la Scuderia Ferrari prind din ce in ce mai mult contur, jurnalistii spanioli de la AS informand ca fostul dublu campion mondial este pilotul italienilor, anuntul oficial urmand sa fie facut pe 11 septembrie, cu ocazia Marelui Premiu al Italiei de la Monza.

AS scrie ca Alonso va semna un contract valabil pentru cinci sezoane cu Ferrari, Fernando fiind tinta Scuderiei de mai mult timp. Spaniolul este vazut drept unul dintre cei mai buni piloti din Marele Circ, pe deasupra acesta avand si renumele ca participa efectiv la setarile monopostului pe care il piloteaza (Hamilton a fost acuzat ca a mers bine cu o masina setata de Alonso pe vremea cand cei doi erau coechipieri la McLaren Mercedes).

Pe 11 septembrie va fi prezentat si noul sponsor al Scuderiei, Banco de Santander.

Ramane o singura mare intrebare: cine va pleca de la Ferrari? Alonso va veni, dar unul dintre Raikkonen si Massa va trebui sa paraseasca echipa Calutului Cabrat. Tot dupa spusele gazetarilor de la AS, aceasta decizie va fi luata cat mai aproape de data prezentarii lui Alonso, in functie de evolutia celor doi piloti in actuala stagiune a F1.

Fernando Alonso va imbraca echipamentul italienilor de la Ferrari in ianuarie 2010, pana atunci ibericul avand contract cu Renault, actuala sa echipa din Marele Circ.