Apele pareau linistite in Formula 1, echipele nu mai doreau sa faca o competitie paralela, nu se va mai schimba regulamentul, iar Mosley a anuntat ca renunta din octombrie. Cu toate acestea, conflictul a reizbucnit dupa ce boss-ul FIA (iritat de faptul ca i s-a spus dictator) a precizat ca asteapta scuze publice din partea echipelor, in caz contrar pacea de la Paris urmand sa fie incalcata, informeaza Autosport.

Linistea din Marele Circ a durat cateva zeci de ore, fericiti ca vor scapa de Mosley, unii dintre conducatorii team-urilor din F1 au declarat ca se bucura ca au scapat de dictatura impusa de boss-ul FIA.

Max Mosley s-a aratat deranjat de acuzele formulate de sefii echipelor si a anuntat ca toata intelegerea de la Paris va fi uitata daca acestia nu isi vor cere scuze public.

"Mi-au fost aduse acuze grave cum ca as fi un adevarat dictator, o acuzatie care aduce insulte grosolane celor 26 de membri ai Consiliului Motorsportului Mondial. Avand in vedere intelegerea pe care am facut-o, aveam un plan de a ma retrage si de a nu mai candida la presedintia FIA in octombrie. Dar, avand in vedere minciunile pe care FOTA le-a transmis presei, ma gandesc serios daca sa ma mai retrag sau nu", a declarat Mosley.

"Pana la urma, nu FOTA ia deciziile in privinta viitorului sef, ci FIA. Va cer dumneavoasta (nr Luca din Montezemolo - presedintele Ferrari) si FOTA sa va asigurati ca asemenea lucruri nu vor mai aparea in presa si ca va veti cere scuze intr-o conferinta de presa", a conchis Max Mosley.