SportsPro a publicat un studiu din care reiese ca Ferrari are o valoare de piata mai mare decat toata Formula 1, italienii fiind un nume fara de care Marele Circ ar avea pierderi imense. In aceste conditii, ramane de vazut cum se vor misca diriguitorii F1 pentru a pastra toate numele mari si pentru sezonul viitor.

Ferrari se afla pe locul 7 in ierarhia celor mai valoroase 200 de proprietati din lumea sportului, aici intrand si valoarea comerciala a unora dintre competitiile desfasurate pe mapamond. Italienii sunt urmati de Manchester United si Formula 1.

Scuderia are o cota de piata estimata la 1,55 miliarde de dolari, in timp ce clasamentul este condus de NFL (campionatul de fotbal american) - 4,5 miliarde de dolari, urmat de MLB (campionatul american de baseball) - 3,9 miliarde si de NBA (campionatul american de baschet) - 3,35 miliarde.

Scuderia Ferrari ocupa un onorant loc 7 in acest clasament, valoarea de piata a echipei italiene fiind de 1,55 miliarde de dolari. Pe langa faptul ca este cea mai bine clasata echipa europeana din toate sporturile, Ferrari are o valoare de piata mai mare decat a intregului Campionat Mondial de Formula 1.

Turneul de tenis de la Wimbledon (care se defasoara in aceste zile) are o cota de 900 de milioane de dolari, aflandu-se pe locul 22.