Gluma se ingroasa atunci cand vine vorba de Formula 1, eventuala plecare in grup a celor opt echipe care alcatuiesc FOTA lasand Marele Circ fara BBC, britanicii anuntand ca vor rezilia contractul cu FIA, fiind destul de posibil sa transmita competitia paralela care va fi infiintata de catre Ferrari, McLaren si compania, sustine Guardian.

BBC a preluat drepturile de imagine din F1 incepand din acest sezon (i-au inlocuit pe cei de la ITV), dar daca cei mai importanti constructori se vor retrage din Marele Circ, britanicii vor rupe intelegerea dupa numai un sezon de transmisii tv.

Reprezentantii BBC au refuzat sa faca orice comentariu, adaugand doar ca in prezent se urmareste situatia existenta in Formula 1, lucru care intareste ideea prezentata de jurnalistii de la Guardian.

Englezii au incheiat un contract cu FIA valabil pentru 5 sezoane, pentru o suma totala de aproximativ 240 de milioane de euro. In Albion competitia este extrem de urmarita, britanicii vizionandu-i etapa de etapa pe Lewis Hamilton (campionul mondial in exercitiu) si pe Jenson Button (liderul detasat in clasamentul pilotilor).